Vuodesta 1994 aina vuoteen 2012 toteutti UAY kadetti/upseeri olympialaisiin -projektin joka kesti viiden olympiadin ajan. Rahoitus tähän hankittiin itse lähinnä yrityksiltä ja projektilla kannustettiin tehokkaasti niin kadetteja kuin vanhempiakin upseereita ampumaharrastuksen pariin ja hyviin tuloksiin. Voit lukea Juhani Sillanpään juhlakirja-artikkelin tästä edellisestä olympiaprojektista tästä linkistä.

UAY valmistautuu uudelleen lähettämään vähintään kaksi nuorta upseeria (kadettia tai luutnanttia) seuraamaan vuoden 2024 kesäolympialaisia. Keskeinen kriteeri on osoitettu aktiivisuus ampumaharrastuksen parissa.

Kaikki ovat samalla viivalla, myös aloittelijat. Tarkastelujakso on 1.1.2022 – 31.1.2024 ja ainakin yksi lähtijä valitaan rynnäkkökiväärillä ammuttujen tulosten perusteella, lajina on 4+4+4 eli palvelusammunta. Tuloskeskiarvoon huomioidaan:

  • Kadettien keskinäisten virallisten harjoituskilpailujen tulokset (myös aselajikouluilta)
  • UAY alaosastokilpailujen tulokset (valmistunut luutnantti voi siis jatkaa kisaan osallistumista alaosastotasolla)
  • UAY kesämestaruuskilpailujen tulokset
  • Ainakin yksi tulos pitää olla saavutettu kesämestaruuskilpailuissa
  • Keskiarvoon huomioidaan kolme parasta tulosta tarkastelujaksolta

Lisäksi UAY hallitus varaa itselleen mahdollisuuden lähettää olympialaisia seuraamaan henkilön, jolla on merkittäviä ansioita joko urheiluammunnassa muissa lajeissa tai UAY toiminnan kehittämisessä (myös aktiivisuus yhdistystoiminnassa lasketaan tähän).

Matkan mahdollisesta omavastuusta tai kustannuksesta päättää UAY:n hallitus.

Projekti koskee kadettikursseja: 106, 107, 108 ja 109 (sekä vastaavia merikadettikursseja). 110.kadk ei enää ehdi ampumaan kesämestaruuskilpailuja projektin aikana. Heidän mahdollinen osallistuminen seuraavaan projektiin ratkaistaan myöhemmin UAY:n hallituksen toimesta. Alaosastot lähettävät harjoitus- ja alaosastokilpailujen tuloksensa normaalien käytäntöjen mukaisesti UAY:n sihteerille (uaysihteeri@gmail.com). Kaikissa tuloslistoissa on käytävä ilmi projektiin osallistuvan kadetin/luutnantin kurssinumero. 31.1.2024 jälkeen lähetettyjä tuloksia ei huomioida.

MPKK:n alaosaston mentori vastaa kilpailuun lähtevien kadettien/luutnanttien esittämisestä UAY:n hallitukselle 9.2.2024 mennessä. UAY:n hallitus pitää oikeuden lyhentää tarkastelujaksoa, mikäli olympialaisten lipunmyyntiaikataulu ja lentolippujen ostaminen näin edellyttää.

108.kadettikurssin muodostama MPKK:n alaosaston johtokunta vastaa sääntöjen tiedottamisesta 106. ja 107.kadettikurssille. Nämä säännöt julkaistaan myös UAY:n sivuilla hallituksen vahvistamisen jälkeen.

Kategoriat: Projekti

Auvo

Kommodori (evp) Auvo Viita-aho on UAY:n jäsenmanageri ja verkkosivujen ylläpitäjä/kehittäjä,. Viita-aho kirjoitti myös vuonna 2020 yhdistyksen 100-vuotisjuhlakirjan.

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder