Upseerien ampumayhdistys ampuu vuosittain keväällä ilma-asemestaruuskilpailut ja kesällä ruutiasemestaruuskilpailut. Korona tosin hieman sotki vakiintuneita ajankohtia.

Ilma-aseella ammutaan sekä yleisessä- että ikämiessarjoissa ilmakivääri sekä ilmapistooli kaksipäiväisessä kilpailussa tyypillisesti maaliskuussa. Juhlavuonna lanseerattiin ns. 100 pisteen kilpailu, joka vaikuttaa hauskuudessaan jääneen lajivalikoimaan ja korvaa siis optisen ammunnan ilmapistoolilla ja -kiväärillä.

Ruutiasekilpailuissa lajit ovat eläneet enemmän ja tällä hetkellä kesämestaruuskilpailuissa ammutaan 17 lajia. Lajit sarjoineen ja sääntöineen löydät yhdistyksen kilpailusäännöistä, joista päättää hallitus. Lajit keskusteluttavat jäsenistöä paljon. Yhtenä kriteerinä joskus keinotekoistenkin lajien ylläpidossa on se, että pistoolin ja kiväärin lajimäärät pyritään pitämään tasapainossa. Kovia paineita on toiminnallisten ammuntojen lisäämiseksi ja SRA:n ammutaankin vuonna 2023 ensimmäistä kertaa.

Practical ammutaan yleensä erillisessä kilpailussaan toukokuun nurkilla. Koska siinä yleensä ammutaan vain pistoolilajeja, tasoittaa se lajimäärät kiväärin kanssa. Toiminnalliset ammunnat suurella todennäköisyydellä edelleen lisääntyvät. Uusituissa kilpailusäännöissä ovat nyt SRA:n lisäksi myös Action Air sekä IDPA.

Huomaa, että myös UAY:n kilpailuihin osallistuminen edellyttää voimassa olevaa soveltuvaa vakuutusta, esimerkiksi:

  • Suomen ampujainliiton kilpailu- tai ampujalisenssi
  • Reserviläistentoimintaturva
  • Reserviläisjärjestön/vast ryhmähenkivakuutukseen perustuva vakuutusturva, joka kattaa ampumavahingot urheilu ja kilpailutoiminnassa.
  • Muu mahdollinen ampumaurheilun vakuutusturva todennetaan esittämällä vakuutuskirja ehtoineen (metsästyskortti ja siihen liittyvä vakuutus eivät ole riittäviä).
  • Työnantajan vakuutusturva