Seuraava UAY:n taisto käydään toukokuussa pistoolin practicalissa Santahaminassa. Hiljattain UAY kilpaili ilma-asemestaruuksista Hämeenlinnassa maaliskuussa 2022.

Upseerien ampumayhdistys ampuu vuosittain keväällä ilma-asemestaruuskilpailut ja kesällä ruutiasemestaruuskilpailut. Korona on hieman tosin sotkenut pari viime vuotta vakiintuneita ajankohtia.

Ilma-aseella ammutaan sekä yleisessä- että ikämiessarjoissa ilmakivääri sekä ilmapistooli kaksipäiväisessä kilpailussa tyypillisesti maaliskuussa. Lisäksi on ammuttu molemmilla aseilla sekä liikkuvaan hirveen kiväärillä ns. optinen ilma-aseammunta, jossa toki pistoolin ja kiväärin osalta on optisuudesta jo vuosia sitten luovuttu. Tilalle on tullut kiväärillä ja pistoolilla desimaalikilpailuna ammuttu alkukilpailu, johon on saanut ampua haluamansa määrän yrityksiä. Neljän parhaan finaali molemmilla aseilla on tyypillisesti ollut yhdistyksen mielenkiintoisin yleisölaji, sillä se ammutaan laukaus kerrallaan yleisön kannustaessa. Hirvi ammutaan edelleen optisena hirvenä ilman loppukilpailua.

Juhlavuonna – ja nyt vasta kerran ammuttuna – lanseerattiin ns. 100 pisteen kilpailu, joka saattaa hauskuudessaan jäädä elämään jatkossakin.

Ruutiasekilpailuissa lajit ovat eläneet enemmän ja tällä hetkellä kesämestaruuskilpailuissa ammutaan 16 lajia. Lajit sarjoineen ja sääntöineen löydät yhdistyksen kilpailusäännöistä, joista päättää hallitus. Lajit keskusteluttavat jäsenistöä paljon. Yhtenä kriteerinä joskus keinotekoistenkin lajien ylläpidossa on se, että pistoolin ja kiväärin lajimäärät pyritään pitämään tasapainossa. Tällä hetkellä pistoolilajeja on 8 ja kiväärilajeja 9, kun maastoammunta ammutaan molemmilla aseilla.

Toiminnalliset ammunnat suurella todennäköisyydellä lisääntyvät ja seuraavaksi ovatkin uusiksi lajeiksi ehdolla sovellettu reserviläisammunta (SRA) sekä itsepuolustusammunta pistoolilla (IDPA).