Uusi järjestely jäsenmaksun maksamisessa

UAY:n verkkosivut ovat uudistuneet monin eri tavoin. Keskeisin muutos on siinä, että nyt jäsen voi kirjautua sivustolle ja saada näin vain jäsenille tarkoitettua informaatiota. Tällaista tietoa ovat mm. patruunatukiasiat, monet yhdistyksen dokumentit ja jäsenen omat rekisterissä olevat tiedot.

Jäsen voi korjata ja täydentää rekisterissä itsestään olevia tietoja, jolloin jäsenistön saavutettavuus paranee. Myös jäsenmaksun tilanne näkyy Oma tili -sivulla. Jäsenmaksu maksetaan ostamalla se Oma-tili sivulla olevasta linkistä. Tieto maksetusta jäsenmaksusta näkyy välittömästi omissa tiedoissa. Tieto näkyy myös jäsensihteerillä sekä alaosastosi puheenjohtajalla ja sihteerillä. Jäsenmaksun maksaminen on yksinkertaista, sillä maksutapahtumassa ei tarvita tilinumeroa tai viitettä. Riittää, kun valitset ja maksat jäsenmaksun (vuosi- tai ainaisjäsenmaksu) kuten minkä tahansa verkkokauppaostoksen. Maksu onnistuu kotimaisilla verkkopankeilla ja maksu siirtyy välittömästi UAY:n jäsentilille.

Sivustolle kirjaudutaan sähköpostiosoitteella ja uay-salasanalla. Ensimmäisellä kerralla sivustolle kirjautuminen vaati uay-salasanan luomisen. Tähän löytyy ohjeet täältä. Salasana luodaan vain kerran – ellet sitten halua muuttaa sitä. Seuraavilla kerroilla käytät aina tuota salasanaa ja sekin on nykykoneilla tyypillisesti jo koneesi selaimen muistissa.

Koska jäsenmaksun suuruus päätetään aina vuosikokouksessa (tyypillisesti helmi-maaliskuussa), on vanha jäsenmaksu voimassa 31.3. saakka. Vuosikokouksen jälkeen ostettavaksi tulee uusi jäsenmaksu. Uudesta jäsenmaksusta informoidaan aina vuosikokousinfon lähettämisen yhteydessä sekä kesämestaruuskilpailukutsun yhteydessä. Kesäkuun alusta alkaen jäsenille lähtee huomautuksia, jos jäsenmaksu on maksamatta. Jäsenmaksuvelvoitteensa suorittamatta jättäminen kalenterivuoden loppuun mennessä on sääntöjemme mukaisesti peruste yhdistyksestä erottamiseen.

Jos jäsenmaksusi on maksamatta, voit turvallisesti maksaa sen, vaikka et olisi saanut postia UAY:ltä. Jos et pääse luomaan uutta salasanaa, saatat käyttää eri sähköpostiosoitetta kuin mikä UAY:llä on järjestelmässä. Tarkista silloin asia jäsensihteeriltä. Voi olla, että oikeasta osoitteesta huolimatta et ole saanut yhtään jäsenkirjettä. Tällöin syynä on todennäköisesti se, että yli tuhannelle jäsenelle lähetettävä massaposti mene joillakin vastaanottajilla roskapostiin tai muihin vähemmän katsottuihin kansioihin, kuten ”tarjoukset” tai ”sosiaalinen media”. Tällöin on tärkeää, että esimerkiksi roskapostikansiosta löydettyyn sähköpostiin todetaan (hiiren oikea klikkaus) että ”Ei roskaposti”. Näin esimerkiksi Google alkaa pikkuhiljaa uskoa, ettei UAY:n postien pidä mennä vastaanottajilla roskapostikansioihin.

En tunnista muita yhdistyksiä, joilla olisi käytössään vastaava kirjautumis- ja jäsenmaksukäytäntö, mutta olen tästä ”innoissani” ja uskon tämän olevan suunta, johon muutkin yhdistykset ovat menossa. Näin käyttäjä näkee tosiasialliset rekisterissä olevat tietonsa helposti ja voi niitä vaivattomasti muuttaa. Uskon myös jäsenmaksujen, osallistumismaksujen ja muiden ”tuotteiden” myynnin omilla sivustoilla lisääntyvän tulevaisuudessa.

Jäsenmaksujen maksaminen verkossa on lähtenyt käyntiin hyvin ja ilman karhuja on vappuun mennessä jo lähes puolet jäsenistöstä maksanut jäsenmaksunsa. Suurimpana haasteena on toistaiseksi viestien saaminen perille jäsenille, se ei varsinaisesti kuitenkaan liity sivustoon, vaan kaikkiin massapostitusohjelmiin.

Jos sinulla on jotakin ajatuksia, reklamaatiota tai kehittämisideoita sivuston tai maksujärjestelyn suhteen, ota yhteyttä minuun.

Auvo

Auvo Viita-aho
UAY:n uusi jäsensihteeri ja verkkosivujen ylläpitäjä
jasensihteeri@uay.fi
040 5066917