Jospa ammuttaisiinkin Lapissa?

Aiempina vuosina Viro-ottelu on järjestetty eteläisessä Suomessa ”kolmiolla” Helsinki-Tampere-Hamina. Vuoden 2014 kisojen yhteydessä vieraillessamme Marskin majalla, nostivat virolaiset esille toiveen, että voisiko kisat järjestää joskus Lapissa.

Ajatus jäi hautumaan kunnes alkuvuonna päätettiin selvittää asian toteuttamismahdollisuuksia yhtenä vaihtoehtona. Jääkäriprikaatin toivottaessa meidät tervetulleiksi ja vahvistettuaan niin ampumaratojen kuin majoituksenkin käyttöön saannin, päätettiin tarttua tilaisuuteen, vaikka tiedettiin erityisesti matkakustannusten kasvavan merkittävästi.

Kertomus

No – kilpailuhan meni hienosti ja Lappi todettiin mainioksi vaihtoehdoksi kilpailun järjestämiseksi. Itse kilpailun järjestämisessä oli tosin omat haasteensa, koska Puolustusvoimien tuki tällekin kilpailumuodolle on hiipunut.

Löydät kilpailun johtajan, eversti Markku Lainevirran laatiman seikkaperäisen kertomuksen tästä meille poikkeuksellisesti voitokkaasta ottelusta sekä viro-otteluiden tiedostoista että täältä word-tiedostona.


Auvo

Kommodori (evp) Auvo Viita-aho on UAY:n jäsenmanageri ja verkkosivujen ylläpitäjä/kehittäjä,. Viita-aho kirjoitti myös vuonna 2020 yhdistyksen 100-vuotisjuhlakirjan.