Hieman on aiheuttanut kyselyjä nuo uudet Open-sarjat ja Open-aseluokat. Syystäkin, sillä ei hallituskaan näistä ollut ihan selvillä vesillä, vaan siellä esiintyi hieman toisistaan poikkeavaa ymmärrystä siitä, mitä lajeja ja sarjoja nyt olisi syytä järjestää. Olihan samaan aikaan meneillään myös kilpailusääntöjen mittava uudistustyö. Summaan alle tämänhetkisen käsityksen siitä, millä näissä kisoissa mennään:

Maastoammunta (Open aseluokka)

Järjestetään normaalit sarjat (N, N50, Y-Y80). Kiväärinä on itselataava kivääri ja pistoolina 9.00 mm pistooli, isopistooli tai pienoispistooli. Järjestäjä tuo rynnäkkökiväärit (ml. patruunat) ja palveluspistoolit. Mutta huomaa, että 9.00 mm pistoolin paukkua ei PV:llä ole jakaa, joten jos käytät PV:n asetta, ota mukaan siihen sopivat paukut (vain PV:ltä saatua paukkua voi käyttää PV:n aseessa).

300m vakiokivääri 30 ls makuu

Järjestetään normaalit sarjat (N, N50, Y-Y80) sekä erillinen Open-sarja, jossa ei ole ikäluokkia. Normaaleissa sarjoissa ammutaan vakiokiväärillä ja Open-sarjassa säännöissä mainitulla Open-kiväärillä. Kaikilta lajiin ilmoittautuneilta kysytään vielä erikseen, kilpaileeko ampuja ilmoittamassaan sarjassa vai Open-sarjassa.

Palvelupistooli on 25m pistooli 30+30 ls (Open aseluokka)

Järjestetään normaalit sarjat (N, N50, Y-Y80). Kilpailukutsussa ja ilmoittautumisessa viitattiin vielä palveluspistooliin 10 + 10, mutta koska vastaavaa ammuntaa ei enää PV:llä ole (eikä UAY:n uusissa kilpailusäännöissä), ammutaan 25m pistooliammunta 30 + 30 laukausta ja aseena on kilpailukutsun mukainen 9 mm pistooli/revolveri. Järjestäjältä on tähänkin saatavissa palveluspistoolit, mutta ei paukkuja. Varaudu siis tuomaan vähintään 90 patruunaa (PV:ltä saatuja) tai oma ase patruunoineen.


Auvo

Kommodori (evp) Auvo Viita-aho on UAY:n jäsenmanageri ja verkkosivujen ylläpitäjä/kehittäjä,. Viita-aho kirjoitti myös vuonna 2020 yhdistyksen 100-vuotisjuhlakirjan.